Varumärken

Tips inför sjösättning

2015-04-17

I Praktisk båtägande nr 4, fanns lite små tips från Watski på hur du förenklar och underlättar ditt arbete inför din sjösättning. 

1. Vattenbaserad sprejfärg
Vårt första tips är att börja fixa till utombordaren i god tid hemma i garaget. Med CRC:s nya vattenbaserade sprejfärg är det möjligt att stå inomhus och måla. I inomhustemperaturer är torktiden endast 40 minuter.
Sprejfärgen säljs i flaskor om 400 ml och finns i tre olika färger: grått, svart och klarlack. 400 ml
Art nr 107099-107101 - CRC Aqua RAL spray färg


------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Snäckborttagning

Det är lätt hänt att glömma att ta bort snäckorna på hösten och när de suttit där en vinter blir de inte lättare att tas med. Med snäckborttagningsmedlet Sharbite Barnacle Remover blir jobbet enklare.
Medlet säljs på sprejflaska och kan användas på skrov, motor, drev/rigg och propeller. Innehåller bland annat en kalklösare och är biologiskt nedbrytbart.
500 ml.
Art nr: 106490 - Sharkbite Barnacle Remover


------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Rostskydd för kölen
För den som har problem med rost på kölen vill vi rekommendera Owatrols Rostskyddsprimer. Den kan användas under ett tvåkomponentsspackel och stoppar rosten en gång för alla.
Rostskyddsprimern kan användas under all typ av övermålning, även tvåkomponentfärger och andra färger med hög lösningsmedelshalt. Primern ger en skyddande yta och en god vidhäftning mot annan övermålning.
Art nr: 103399 - Owatrol C.I.P


------------------------------------------------------------------------------------------------

4. Batterivatten
Sista tipset gäller båtens batterier. Det är viktigt att sköta om batterierna inför båtsäsongen. På de vanligaste marinbatterierna ska man kontrollera vätskenivån och eventuellt fylla på med destillerat vatten. Kemetyl T-vatten gör jobbet.
Batterierna mår bäst av att förvaras frostfritt och torrt. Glöm inte att underhållsladda batterierna vila ett dygn efter laddningen innan vilospänningen mäts.
1 liter
Art nr: 16071-1305 - T-vatten

Share |

 
AB Baltic Skeppsfournering | Ölandskajen | 392 31 KALMAR | info@baltic.nu
Delbetalning
X