Balticgäddan

Vem fångar längsta gäddan?

Nu har du chansen att visa upp dina fiskekunskaper i tävlingen Balticgäddan här i Kalmar. Kanske är det just ditt team som kammar hem förstapriset på hela 20 000 kr (bästa totallängd på 5 fångade gäddor). Tävlingen är först och främst en teamtävling där 1:a pris är 20 tkr, 2:a pris är 10 tkr och 3.e pris 5 tkr. Den som fångar tävlingens längsta gädda belönas med ett fint sponsorpris. Det kommer att vara två deltävlingar, lördagen den första helgen i juni och lördagen sista helgen i oktober. De som deltar i årets första tävling och även deltar i höstens tävling har chans att vinna ett första pris för de totalt två längsta gäddorna. Vi kommer lägga ihop resultatet för den längsta gäddan i respektive tävling. Denna tävling är individuell och priset är 2000 kr och delas alltså ut i samband med hösttävlingen. Dessutom kommer vi lotta ut flera priser bland alla deltagare som kommer till prisutdelningen. Till 2022 kommer vi satsa på att ha en After Fish, förutsatt att ingen pandemi sätter stopp för det.
Båda tävlingarna ingår i SPL. Gå in och anmäl ert team!

På grund av utökat fiskeförbud (1/3-31/5) i Kalmarsund så måste vi flytta vårens tävling. Den tävlingen kommer istället gå första lördagen i juni, så länge förbudet är som det är. Första tävlingstillfället för Balticgäddan 2022 går därför av stapeln lördagen den 4/6. Hösttävlingen blir lördagen den 29/10.
Vi kommer öppna anmälan för första tävling under mars 2022. Sista dag för anmälan för den tävlingen är den 30/5 om inte platserna tar slut tidigare.

Resultat tävlingen 30/10-21

1. Team Jonsson Totalt 440 cm
2. Team Lowrance/Motorguide Totalt 433 cm
3. Team Bengtssons Butiken Totalt 414 cm

Pris för längsta fisk gick till Christer ”Sisse” Strand i Team Armagäddon/Bengtssons som fångade en på 108 cm.
Pris för bästa totallängd, dvs längsta gädda från både vår och hösttävlingen gick till Jens Karlsson i Team Far och Son.
Stort grattis till alla vinnare och ett stort tack till alla som deltog i tävlingen. Vi syns i oktober 2021!

Resten av resultatlistan kommer vi lägga upp på denna sida inom en vecka efter tävlingen. Vi kommer meddela alla som följer oss på Instagram och Facebook när det är gjort.

Bästa resultaten i Balticgäddan

Bästa totallängd (fem gäddor) innehas av Team Slaghöken och är på 487 cm och sattes på hösttävlingen 2016.
Längsta gädda har Elias Jonsson fångat. Den var på 114 cm och fångades 2018-06-06. Den gången vi tvingades att flytta vårtävlingen pga is.
Bästa totallängd, dvs längsta gädda från både vår och hösttävlingen innehas av Elias Jonsson med en total på 206 cm (114+90) året 2018.

Få lite feeling, titta på den oficiella aftermovien som släpptes från tävlingen som gick av stapeln i Oktober 2017. Filmen hittar du lite längre ner på sidan.
Vi önskar dig ett riktigt skitfiske!

Anmälda team som är på gång (ofullständig anmälan/betalning) Teamet är inte garanterad en plats förrän man betalt hela anmälningsavgiften:

Tidigare resultat